Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

În Rusia e pornit dosar penal în legătură cu profanarea mormântului lui Andrei Kolbinskii

În Rusia e pornit dosar penal în legătură cu profanarea mormântului lui Andrei Kolbinskii
Sputnik
CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. Președintele Comisiei de Anchetă a Federației Ruse, Alexandr Bastîrkin, a ordonat deschiderea unui dosar penal pe marginea cazului de profanare a mormântului din Moldova al unui participant la Marele Război pentru Apărarea Patriei.
Anterior, șeful comitetului național organizatoric „Victoria” și mișcării de căutare din Moldova, Alexei Petrovici, a anunțat că niște vandali au deteriorat obeliscul de pe mormântul eroului Marelui Război pentru Apărarea Patriei, căpitanul Andrei Kolbinskii. Placa de granit instalat de camarazii de luptă ai ofițerului decedat a fost smulsă de pe postament, însă nu a fost deteriorată.
În indicațiile date de Bastîrkin se precizează că ancheta, în cadrul urmăririi penale, urmează să stabilească toate circumstanțele a ceea ce s-a întâmplat.
Recent Ambasada Rusiei și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la actele de vandalism asociate cu profanarea sau distrugerea mormintelor și monumentelor soldaților sovietici din Moldova. Misiunea diplomatică a condamnat și acest act de vandalism, exprimându-și speranța că acțiunile respective ilegale nu vor rămâne fără atenția cuvenită din partea organelor de drept ale Moldovei, iar autorii lor vor fi găsiți și pedepsiți.
Rusia
Liderii G7 au adoptat o declarație referitoare la activele rusești care au fost blocate