Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Efectul dialogului: fermierii au deblocat accesul la vama Leușeni

Reprezentanții guvernului la dialog cu fermierii
Efectul dialogului: fermierii au deblocat accesul la vama Leușeni
Sputnik
CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik. Drumul de acces spre postul vamal Leușeni-Albița a fost deblocat, iar circulația mijloacelor de transport reluată în regim normal, anunță Serviciul Vamal al Republicii Moldova.
Drumul de acces spre postul vamal Leușeni a fost blocat astăzi, pe la ora 12:00, în cadrul protestelor organizate de fermieri. Ei protestează de ceva vreme. Una dintre primele lor revendicări, pe lângă cele privind intervenția statului în vederea salvării gospodăriilor agricole de preiunea creditorilor, a fost o întâlnire cu reprezentanții președinției și guvernului. Inițial premierul recean a ignorat invitația agricultorilor la dialog, după care, însă, i-a dat curs.
Astfel, după câteva runde de negocieri, una dintre care a avut loc azi, agricultorii au deblocat accesul la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.
Însă dialogul continuă, problemele încă nu sunt reolvate, iar cum va fi finalul acestui proces complicat deocamdată nu știe nimeni.
Politică
Transportatorii de pasageri vor sista activitatea pe rutele regulate în semn de proteste