Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vasile Bolea nu vede cu ochi buni părăsirea ședințelor parlamentare de către opoziție

Vasile Bolea nu vede cu ochi buni părăsirea ședințelor parlamentare de către opoziție
Sputnik
CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Opoziţia din Moldova trebuie să folosească diferite instrumente pentru a se face auzită de la tribuna parlamentului, a spus deputatul Vasile Bolea pe canalul său de Telegram.
El a precizat că opoziţia are la dispoziție mai multe instrumente pentru a se manifesta. Bolea nu vede cu ochi buni părăsirea şedinţelor parlamentare. Or, tribuna centrală a legislativului le oferă deputaţilor posibilitatea de a-şi promova ideile.
Deputaţii din opozițe pot, bunăoară, să inițieze o moțiune de cenzură contra guvernului. Sau o moțiune simplă împotriva unor miniștri.
Potrivit lui Bolea, partidul de guvernământ refuză adesea propunerea opoziției de a fi audiat un anumit ministru. În acest caz este suficient să fie înaintată o moțiune simplă de către 15 parlamentari. Atunci ministrul va fi obligat să facă un raport în parlament.
Politică
Vasile Tarlev revine în politică