Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Parcurile industriale din Moldova vor fi verificate în baza unui grafic prestabilit

Menirea graficului este să asigure transparența la efectuarea controalelor planificate asupra rezidenților parcurilor industriale
Sputnik
CHIȘINĂU, 7 feb - Sputnik. Guvernul Republicii Moldova a aprobat un grafic al controalelor de stat asupra activității rezidenților parcurilor industriale pentru anul 2024.
Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, condus de Dumitru Alaiba, subliniază că la inițiativa sa a fost aprobat acest grafic, care cuprinde lista rezidenților și organele de control cu specificarea perioadei supunerii controlului și a gradului de risc stabilit în Metodologia controlului de stat asupra activității de întreprinzător, în baza analizei riscurilor aferent domeniilor de competență a organului cu funcții de control.
În acest an vor fi supuse controlului 9 agenți economici din cadrul parcurilor Industriale „Edineț”, „Cimișlia”, „Răut” și „Tracom”.
Menirea graficului este să asigure transparența la efectuarea controalelor planificate asupra rezidenților parcurilor industriale, iar punerea în aplicare a acestuia nu necesită surse din bugetul de stat.
Economie
Reprezentanții MAIA au evaluat realizarea câtorva proiecte de îmbunătățiri funciare