Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Candidat la funcția de premier: Ucraina a pus în pericol interesele Georgiei

Candidatul la funcția de premier al Georgiei Kobahidze acuză Ucraina că ar încerca să provoace un „al doilea front” contra Rusiei pe teritoriul georgian.
Sputnik
CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. Conducerea Ucrainei încearcă să deschidă un „al doilea front” de confruntare cu Rusia în Georgia, a declarat candidatul la funcția de prim-ministru al Georgiei, Irakli Kobahidze, comentând o captură recentă de substanțe explozibile transportate ilegal pe teritoriul georgian pentru a fi folosite în scopuri teroriste și diversioniste în Rusia.
„Când anumiți reprezentanți ai părții ucrainene încearcă să facă din Georgia o țintă pentru Rusia în mod absolut artificial, acest lucru este, desigur, foarte alarmant... Acești oameni nu își pot ascunde intențiile rele față de statul nostru”, a declarat Kobahidze, răspunzând la o solicitare din partea Ambasadei Ucrainei la Tbilisi de „a se abține de la politizarea” acestui caz.
Kobahidze a subliniat că aici nu este vorba despre niciun fel de politizare, adăugând că „Ei [ucrainenii] ne-au pus în pericol interesele statului”.
Rusia
Occidentul are diverse scenarii de agravare a situației la granițele Rusiei