Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Inspecția Financiară va deveni Inspectoratul Control Financiar de Stat

Un proiect ce prevede organizarea și funcționarea Inspectoratului Control Financiar de Stat a fost aprobat de Guvern.
Sputnik
CHIȘINĂU, 30 nov – Sputnik. Vechea structură cu o nouă denumire este formată prin reorganizarea Inspecției Financiare din subordinea Ministerului Finanțelor, a cărei atribuții au fost revizuite și completate.
Inspectoratul va asigura atingerea unor standarde mai înalte de control, astfel contribuind la o gestionare performantă a finanțelor și patrimoniului public, conform principiilor bunei guvernări, precum și la creșterea responsabilității manageriale în utilizarea fondurilor bugetare.
Instituției i-au fost delegate noi funcții și atribuții precum: efectuarea activități de supraveghere și control bugetar asupra proceselor de gestionare a resurselor bugetare, coordonarea antifraudă precum și a funcției de controlor național al fondurilor europene. Noile atribuții sunt esențiale pentru o gestionare eficientă a resurselor publice, inclusiv celor externe.
La fel, noua structură va fi abilitată cu atribuții de control actualizate, în vederea protejării intereselor financiare ale statului și aplicării corecte și uniforme a cadrului normativ. În special, se menționează despre controlul ex-post privind atribuirea și executarea contractelor de achiziții publice, fapt ce va duce la eficientizarea achizițiilor publice și la o mai mare responsabilizare a participanților la procedurile de achiziții.
Economie
Ministerul Agriculturii anunță subvenții pentru producătorii care se asociază