România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Lobby la Bruxelles pentru afacerea ”tezaurului României”

Subiectul tezaurului României ce a fost încredințat Imperiului Rus în timpul primului război mondial, revine în discuție. Bucureștiul, după ce a blocat dialogul cu Moscova, vrea să ducă lobby-ul cu privire la punctul său de vedere cu privire la tezaur, la Bruxelles.
Sputnik
BUCUREȘTI, 21 noi -Sputnik. Banca Națională a României vrea să facă o serie de evenimente la nivel de UE pentru a prezenta punctul de vedere al României cu privire la situația tezaurului ajuns în Imperiul Rus în timpul primului război mondial.
Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a anunțat că instituția va organiza o serie de evenimente cu scopul de a reafirma dreptul de creanță al României asupra depozitului său de aur evacuat la Moscova în perioada 1916-1917.
De asemenea, guvernatorul a spus că Banca va susține demersul europarlamentarului Tomac de a cere UE să încerce să pună presiune pe Federația Rusă.
O comisie mixtă, româno- rusă a fost înființată pentru a discuta acest subiect neînchis în dosarul relațiilor dintre București și Moscova. Însă evoluțiile ulterioare au dus la blocarea dialogului.
România
România: președintele Iohannis în ultima etapă a turneului său african