România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Notorietatea în politica românească

Se fac deja calculele și sondajele de opinie pentru identificarea candidaților în bătăliile electorale din România anului 2024. Într-un top al notorietății, două femei, ocupă locurile 2 și 3 pe lista celor mai cunoscuți politicieni români.
Sputnik
BUCUREȘTI, 13 noi -Sputnik. Cel mai cunoscut politician român este președintele Klaus Iohannis, cu o notorietate de 99,2%. Pe locul 2 vine Gabriela Firea, cu o notorietate de 94 de procente, urmată îndeaproape de Diana Șoșoacă, cu o notorietate de 93,5%.
Firea se pregătește să candideze pentru a prelua din nou Primăria Bucureștiului, dar este și văzută ca un posibil prezidențiabil din partea PSD.
Pe locul 4 vine Mircea Geoană cu 93.3%, urmat de Marcel Ciolacu, cu 92.5%. Mircea Geoană și-a exprimat deja intenția de a candida la prezidențiale iar Marcel Ciolacu nu este străin de o campanie de imagine a PSD, construită în jurul său.
România
Specialist, avertisment: România va fi condusă de FMI!
Nicolae Ciucă, fostul premier și liderul PNL este cunoscut de 87,7% dintre români, iar liderul AUR, George Simion, are o notorietate de 84,9%. În top mai apare și Laura Codruța Kovesi, cu o notorietate de 80,7%. Toți sunt văzuți ca potențiali candidați la prezidențiale din partea PNL, AUR și USR.
Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda News.ro. Datele au fost culese în perioada 23 octombrie – 2 noiembrie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile sociodemografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3 %, la un grad de încredere de 95%.