România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Îngrijorare cu privire la anunţurile referitoare la covid

În timp ce în SUA au apărut apelurile la restricții, autoritățile din România anunță o creștere puternică a infecțiilor cu Sars-Cov-2, ceea ce provoacă îngrijorare în rândurile publicului cu privire la intenţiile autorităţilor
Sputnik
Bruxelles, 2 sep – Sputnik. Peste 3.300 de persoane au fost infectate cu Sars-Cov2 în perioada 21-27 august, a anunţat Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).
Conform INSP, 38,4% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în București şi în județele Constanța, Prahova, Bacău şi Galaţi.
Interesant este că, potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 42,3% dintre noile infecții au venit la persoane nevaccinate. Având în vedere că procentul persoanelor vaccinate din România este de aproximativ 40%, ar rezulta că toate persoanele vaccinate s-au infectat, din nou.
Numărul cazurilor noi este în creștere puternică, față de perioada 14-20 august. Atunci, INSP anunța că au fost înregistrate 1.894 de cazuri noi. Procentual, este o creștere a infecțiilor cu aproape 57%.
Internațional
UE contra statelor suverane
Această situație din România vine pe fondul răspândirii temerii că o subvariantă a Omicron, Eris, ar fi infecțioasă.
În SUA în perioada 14-20 august, mai multe instituții, precum un Colegiu și un mare studio de la Hollywood au luat decizia de a reintroduce obligativitatea măștii.
Cam în același timp președintele Joe Biden a spus că va cere Congresului bani pentru un nou vaccin anti-Covid.
Biden a adăugat că „provizoriu” ar fi „recomandabil” ca toată lumea să-l facă, odată ce va fi gata.