Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Autoritățile moldovene luptă cu invazia lăcustelor

De regulă, lăcustele atacă grâul, orzul, porumbul, mazărea, fasolea, lintea și lucerna.
Sputnik
CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) în comun cu Ministerul Mediului, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Calea Ferată a Moldovei și Moldsilva își coordonează activitățile pentru a minimiza daunele provocate de invazia lăcustelor din raionul Sîngerei și pentru a preveni aria de extindere a focarului, informează serviciul de presă al MAIA.
Sursa oficială menționează că autoritățile au convenit să intensifice dialogul prin crearea unui punct focal ce va monitoriza inspecțiile și semnalele de identificare a lăcustelor.
Potrivit specialiștilor, invazia de lăcuste în culturile agricole este determinată de schimbările climatice și de capacitatea sporită de adaptare a speciei la tratamentele chimice. De regulă, lăcustele atacă grâul, orzul, porumbul, mazărea, fasolea, lintea și lucerna.
Pentru a scăpa de lăcuste, deținătorii de terenuri trebuie să aplice tratamente specifice pentru combaterea dăunătorilor.
Politică
Demisii în Guvernul de la Chișinău