Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

OMV rămâne partener Gazprom

OMV va continua să cumpere cea mai mare parte a gazului din Rusia în această iarnă. Acest lucru este asumat de companie, până nu vor exista restricții legale în UE cu privire la exporturile de gaz rusesc.
Sputnik
CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik, Bogdan Duca. OMV a declarat că nu va risca o explozie a prețurilor sau o criză a sistemului energeti și ca atare va rămâne un partener al Gazprom, în ciuda tensiunilor și războiului economic dintre cele două părți.
„Atâta timp cât Gazprom va furniza … . vom continua să luăm aceste cantități de la Gazprom”, a declarat directorul general, Stern într-un interviu acordat Financial Times.
Întrebat dacă sancțiunile UE asupra gazului rusesc ar fi binevenite sau ar oferi un răgaz reputațional pentru OMV, austriacul în vârstă de 58 de ani a spus că această chestiune este „la latitudinea factorilor de decizie politică”, dar a avertizat că „eliminarea anumitor surse va duce și la creșterea prețurilor”.
„Există o obligație pe care o avem în calitate de companie industrială de a ne asigura că folosim aceste surse atâta timp cât acestea sunt acceptabile din punct de vedere legal”, a adăugat el.
Internațional
Saudiții vor apa minerală bulgărească