Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden subminează relațiile SUA cu China

Joe Biden
După escapada efectuată la Beijing de către secrtetarul de stat american pentru a încerca o resetare a relațiilor sino-americane se pare că șeful său de la Washington a redus la zero aceste eforturi în urma declarației scandaloase făcute în adresa omologului său chinez
Sputnik
CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Președintele american Joe Biden, care l-a numit dictator pe Xi Jinping, și-a luat prin surprindere propria administrație.
NBC News scrie despre acest lucru, citând surse. Oficialii au încercat să explice în privat părții chineze, care a protestat din cauza remarcii liderului american, că cuvintele lui Biden nu au însemnat o schimbare oficială a cursului Washingtonului.
Și partenerii strategici ai americanilor s-au grăbit să se distanțeze de retorica lui Biden. De exemplu, prim-ministrul Noii Zeelande a spus că nu este de acord cu cuvintele lui Biden. Potrivit Reuters, Chris Hipkins a spus că forma de guvernare care există în China este treaba poporului chinez.
Internațional
SUA nu susțin independența Taiwanului - Blinken