Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldova și România vor moderniza trei poduri rutiere peste râul Prut

În acest sens urmează să fie negociate și semnate trei acordurilor bilaterale moldo-române, care prevăd reconstruirea și reabilitarea podurilor transfrontaliere peste râul Prut.
Sputnik
CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Guvernul Republicii Moldova inițiază negocieri cu România în privința reconstruirii și restabilirii a trei poduri rutiere pentru Prut.
În acest sens urmează să fie negociate și semnate trei acordurilor bilaterale moldo-române, care prevăd reconstruirea și reabilitarea podurilor transfrontaliere peste râul Prut și anume:
Acordul privind podul rutier peste râul Prut, între localitățile Leuşeni (MD)- Albiţa (RO);
Acordul privind podul rutier peste râul Prut, între localităţile Cahul (MD) - Oancea (RO);
Acordul privind podul rutier peste râul Prut, între localităţile Sculeni (MD) - Sculeni (RO).
Lucrările de modernizare și întreținere a celor 3 poduri transfrontaliere vor fi finanțate de Guvernul României. Acestea urmează a fi realizate până la finele anului 2027 și sunt parte a Strategiei naționale de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”.
Serviciul de presă al Guvernului mai scrie că la începutul lunii aprilie curent va avea loc ședința Comisiei mixte moldo-române, la care se va discuta despre construcția podului rutier de frontieră peste râul Prut, între localitățile Ungheni (MD) – Ungheni (RO). Acesta este parte a Autostrăzii UNIRII – autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (RO) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (MD).
Politică
Maia Sandu, declaraţii comune cu Iohannis şi Scholz