Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nesterovschi și Lozovan vor crea un nou partid

Alexandr Nesterovschi
Doi foști membri ai PSRM crează un nou partid statalist, care va pleda pentru relații bune cu Rusia.
Sputnik
CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Poziția antirusă a Chișinăului oficial este păguboasăpentru țară, Moldova ar trebui să-și dezvolte relațiile cu Rusia, a declarat Alexander Nesterovski, deputat neafiliat al Parlamentului Republicii Moldova, pentru @rian_ru.
Anterior, Nesterovsky și colega sa Irina Lozovan și-au anunțat retragerea din Partidul Socialiștilor (PSRM) și din fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Iar vineri ei au anunțat crearea unui nou partid.
„Noua forță politică, în primul rând, va fi un partid pro-moldovenesc, pro-statal. În al doilea rând, nu ezităm să vorbim deschis despre prietenia și parteneriatul cu Rusia. Acum autoritățile Republicii Moldova urmează o politică anti-rusă extrem de agresivă. O astfel de poziție este dezastruoasă pentru țară. Îndepărtându-ne de Federația Rusă, noi ne plasăm pe o lunie moartă. Moldova ar trebui să se dezvolte nu numai pe direcția de vest, ci și de est", a spus Nesterovski.
În opinia sa, autoritățile centrale ale Moldovei formează imaginea inamicului din Rusia, iar majoritatea locuitorilor țării nu sunt de acord cu această poziție.
Internațional
Lukașenko - „Al treilea război mondial cu incendii nucleare” se profilează la orizont