CHIȘINĂU, 5 mar - Sputnik, Bogdan Duca. De asemenea, MApN acuză că informația, care se fundamentează pe un articol publicat de un think-tank NATO și de Europa Liberă- platformă finanțatată de statul american, că ar fi ...propagandă rusească.
Potrivit MApN, în acest caz, este vorba despre o „încercare de manipulare a opiniei și percepției publice” care „se aliniază narativelor alarmiste și panicarde răspândite cu o frecvență crescută în ultima vreme în spațiul public românesc de surse afiliate propagandei proruse”, pe fondul războiului din Ucraina.
Totul a pornit de la proiectul de lege „Black Sea Security Act of 2022”, depus în vara anului trecut în Congresul SUA, iar în știrea falsă se precizează că acest proiect „ar stabili, după adoptare, înființarea unei a patra baze militare americane, în Delta Dunării”.
Ministerul Apărării subliniază că proiectul de lege amintit nu conține nicio referire la o bază militară a SUA în Delta Dunării, ci menționează o Strategie de lucru cu aliații NATO din regiunea Mării Negre, pe care secretarul de Stat al SUA împreună cu șefii altor agenții federale relevante să o prezinte Congresului.