Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Greciei își întrerupe vizita în Moldova după tragedia din această noapte

Președintele Greciei își întrerupe vizita în Moldova după ce astă noapte în țara sa a avut loc un accident cu implicarea a două trenuri.
Sputnik
CHIȘINĂU, 1 mar – Sputnik. În această noapte în Grecia s-au ciocnit frontal două trenuri. Peste douăzeci de persoane și-au pierdut viața în acest accident și alte peste 80 de persoane au fost rănite. O operațiune de căutare și salvare este în desfășurare.
„Trebuie să-mi întrerup vizita și să mă întorc în Grecia. Gândurile mele sunt acum la cei care erau în acele trenuri și la cei care și-au pierdut pe cei dragi. Autoritățile încearcă să salveze oameni”, a spus Katerina Sakellaropoulou.
În mesajul său din cadrul conferinței de presă comune susținută cu omologul său moldovean Maia Sandu, Katerina Sakellaropoulou a subliniat că Republica Moldova și Grecia mențin relații de prietenie din punct de vedere istoric și continuă să dezvolte cooperarea bilaterală.
Președintele Maia Sandu a exprimat condoleanțe poporului elen în legătură cu tragedia care s-a produs în această noapte în Grecia.
Politică
Președinția a decis, într-un târziu, să anunțe oficial vizita președintelui Greciei