Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

MAI planifică ca dosarele penale să fie digitalizate în acest an

Dosarele penale ar putea fi digitalizate în acest an, anunță MAI.
Sputnik
CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Toate acțiunile de documentare a contravențiilor vor fi digitalizate în acest an. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, pentru Radio Moldova.
Potrivit reprezentantului Guvernului, prin Sistemul Informațional „E-dosar penal” va fi redusă probabilitatea de manipulare a datelor și corupția.
„Am pus bazele în anul 2022 a sistemului informațional „E-dosar contravențional”. Am început să creionăm un alt sistem E-dosar penal. Anul acesta vom ajunge să pilotăm acest sistem chiar în a doua jumătate a anului. Toate acțiunile de documentare a contravențiilor vor fi digitalizate. Asta înseamnă timp redus, putem planifica mult mai targhetat și eficient acțiunile și resursele propriu-zise”, a explicat ministra Afacerilor Interne.
Ana Revenco a mai precizat că reprezentanții ministerului au demarat deja și digitalizarea proceselor interne - circuitul documentelor, recrutarea și evaluarea personalului din subdiviziunile MAI.
Politică
Grosu spune că Moldova nu va adera la NATO