Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pușkov: Admiterea Ucrainei în NATO va pune alianța în pragul războiului cu Rusia

Admiterea Ucrainei în NATO va pune alianța în pragul războiului cu Rusia, a declarat Pușkov.
Sputnik
BUCUREȘTI, 12 feb - Sputnik. Aderarea Ucrainei la NATO ar pune alianța pe un prag permanent de război cu Federația Rusă și ar slăbi foarte mult alianța, a declarat Alexei Pușkov, șeful Comisiei pentru politica informațională și relațiile cu mass-media a Consiliului Federației.
„Recepția ei (Ucrainei – n.red.) ar pune într-adevăr alianța într-un prag permanent de război cu Rusia și ar transforma NATO într-un banal ostatic al pretențiilor teritoriale, militare și de altă natură ale Ucrainei”, a scris el pe canalul său Telegram.
Pușkov a mai menționat că „cu ajutorul polonezilor și al statelor baltice, Ucraina va suge toată zeama din țările NATO și va transforma alianța într-un mecanism de pregătire a unui mare război între Occident și Rusia”.
Anterior, politologul american de autoritate Robert Kaplan a declarat într-un interviu pentru La Stampa că, dacă Ucraina cedează Federației Ruse, NATO și UE vor trebui să accepte țara cu toate consecințele imprevizibile și complexe.
Rusia
Medvedev prezice un rezultat deplorabil pentru Europa