Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM nu va susține candidatura lui Ion Ceban la alegerile locale din 2023

PSRM nu îl va mai susține pe Ion Ceban și va avea propriul candidat la alegerile locale din acest an.
Sputnik
CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova nu va mai susține candidatura lui Ion Ceban la alegerile locale din 2023. Declarația a fost făcută de deputatul Vlad Batrîncea în cadrul unei emisiuni de la un post TV din țară.

"L-am susținut pe Ion Ceban în două campanii anterioare, când a fost nominalizat de PSRM. Astăzi a decis să meargă pe propriul său drum. Este treaba lui. Cu toate acestea, Partidul Socialist va avea cu siguranță propriul său candidat. Avem o echipă foarte puternică în Chișinău", a declarat Batrîncea.

Amintim că Ion Ceban este actualul primar al Capitalei și a câștigat fotoliul la alegerile locale din 2019. Ceban candidase de pe listele Partidului Socialist din Republica Moldova.
Recent, Ceban și-a creat propriul partid, Mișcarea Alternativa Națională, unde a fost ales cu vot unanim în funcția de președinte.
Politică
PSRM contestă la Curtea Constituțională modalitatea de indexare a pensiilor