Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou protest la „Franzeluța”, angajații nu acceptă un conducător comod puterii politice

La cel mai mare combinat de panificație din Moldova, „Franzeluța”, săptămâna a început cu un nou protest împotriva numirii noii conduceri la întreprindere.
Sputnik
CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. Angajații „Franzeluța” susțin că puterea politică a țării și-a instalat în fruntea combinatului persoana comodă, efectuând astfel „un atac raider asupra întreprinderii”.
Amintim că la conducerea „Franzeluța” a fost desemnat prin concurs fostul director al postului de televiziune proguvernamental TV8, Andrei Beșliu.
Despre Beșliu presa scrie că ar avea legături cu ex-deputatul PDM, Vladimir Andronache, care este figurant în dosare de corupție, potrivit fostului vicespicher Alexandru Slusari.
Problema ocupării prin concurs a unor funcții importante a fost prezentată în fața societății moldovenești dintr-o perspectivă foarte proastă ca urmare a scandalului provocat de scurgerile de date din corespondența mai multor demnitari moldoveni. Printre aceștia s-a remarcat actualul ministru al Justiției, Sergiu Litvinenko, care ar fi implicat în trucarea concursului de angajare a Veronicăi Dragalin în fruntea Procuraturii Anticorupție.
Atât Litvinenco, cât și Dragalin, au refuzat să demisioneze, chiar dacă nimeni dintre ei nu a putut demonstra că dezvăluirile despre trucarea concursului nu sunt adevărate.
Societate
Ceban: Au dat indicații ca Franzeluța să nu se implice în proiectul cu pâinea socială