Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Elveția a preluat sub control situația privind drepturile omului în Moldova

Activiștii pentru drepturile omului din Elveția au făcut apel către Ministerul de Externe să acorde atenție la încălcările asupra drepturilor omului din Republica Moldova.
Sputnik
CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Moldova este țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană și trebuie să urmeze cu strictețe foaia de parcurs privind agenda de reforme ale instituțiilor legislative, politice și sociale. În acest sens, încălcările drepturilor omului în Republica Moldova provoacă indignare în organizațiile pentru drepturile omului din Europa.
Acest lucru a fost declarat de organizația de apărare a drepturilor omului “Solidaritatea Internațională”, cu sediul în Elveția.

„Suntem revoltați de o serie de încălcări flagrante ale organelor de stat de la Chișinău ale prescripțiilor dreptului european, ceea ce mărturisește imaturitatea regimului președintelui țării, doamna Sandu, în construirea instituțiilor democratice”, a scris organizația.

Anterior, “Solidaritatea Internațională” a recunoscut că deputatul partidului Șor, Marina Tauber, este un prizonier politic, iar informația a fost publicată pe site-ul oficial al organizației.
Politică
Marina Tauber, recunoscută drept deținut politic
Într-un mesaj public, organizația elvețiană a scris că activiștii pentru drepturile omului au trimis o scrisoare de protest Departamentului Federal de Afaceri Externe.
Răspunsul Oficiului din 2 noiembrie precizează că Elveția sprijină implementarea unor reforme eficiente în Moldova, precum și consolidarea capacității societății civile.
„Ministerul de Externe elvețian a subliniat, de asemenea, că urmărește îndeaproape evoluțiile din Republica Moldova, inclusiv situația drepturilor omului, și va ține această situație sub control”, se arată într-un comunicat al organizație de apărare a drepturilor omului
“Solidaritatea Internațională” și-a exprimat satisfacția față de interacțiunea cu Departamentul Federal de Afaceri Externe al Elveției și a raportat că vor continua să informeze despre cele mai grave încălcări ale standardelor europene de către Chișinău, pentru ca agenția să ia măsuri diplomatice.
Separat, activiștii pentru drepturile omului au vorbit despre „comportamentul inadecvat al ambasadei și consulatului Republicii Moldova în Elveția, care nu ne permite să stabilim un dialog funcțional”.
Politică
Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu