Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasada Rusiei se arată revoltată de actele de vandalism comise asupra unor monumente

Ambasada Rusiei la Chișinău și Consiliul Coordonator al Compatrioților Ruși au condamnat ferm actele de vandalism împotriva monumentelor militare din Moldova.
Sputnik
CHIŞINĂU, 7 noiembrie - Sputnik. Ambasada Rusiei în Moldova a cerut autorităților țării să-i identifice pe autorii actelor de profanare a complexelor memoriale de pe teritoriul republicii și să-i aducă în fața justiției, se arată într-un comunicat dat publicității luni.
„Actele barbare de vandalism împotriva complexelor memoriale din Republica Moldova au depășit toate limitele bunului simț. Fiind o confirmare directă a profanării memoriei strămoșilor noștri, care și-au lăsat amprenta și în istoria Moldovei, monumentul lui Grigori Potemkin de lângă satul Rădenii Vechi, precum și monumentul „Mama îndurerată” din orașul Edineț” – citim din comunicatul misiunii diplomatice ruse.
În comunicat se mai spune că „imaginea svasticii și a altor simboluri ale fascismului este un alt exemplu de tentativă de accelerare a rusofobiei și de a glorifica sentimentele revanșiste din țară”.
Ambasada rusă consideră aceste acte extremiste de blasfemie ca fiind absolut inacceptabile.
„Susținem forțele sănătoase ale societății moldovenești, care sunt pentru conservarea urgentă a „memoriei moștenite” a relațiilor ruso-moldovenești și a prevenirii rescrierii criminale a istoriei. Vă reamintim că profanarea structurilor memoriale sau a obiectelor care perpetuează memoria celor care au murit în apărarea Patriei este o infracțiune conform legii ruse”, este un alt citat din același comunicat.
Politică
Mai mulți oficiali europeni de rang înalt vin în această săptămână la Chișinău