Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Brigada de poliție cu destinație specială va desfășura exerciții în nordul Moldovei

Inspectoratul General al Poliției anunță că că exercițiul efectuat de „Fulger” nu are legătură cu situația de securitate din regiune.
Sputnik
CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. În nordul țării, Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger” va desfăşura astăzi exerciţii tactice de antrenament. Despre aceasta a anunțat Inspectoratul General de Poliție.
Exerciţii tactice de antrenament au scop dezvoltarea abilităților poliţieneşti la aplicarea procedeelor de identificare, neutralizare şi reţinere a infractorilor precum şi a stabilirii cazurilor de încălcare a ordinii şi securităţii publice.
„Menționăm că exercițiul nu are legătură cu situația de securitate din regiune. Vă îndemnăm să vă păstrați calmul și să vă informați doar din surse sigure”, a anunțat IGP.
Astfel de procese de instruire sunt organizate periodic și fac parte din planul de acțiuni al instituției, în scopul menținerii gradului înalt al capacității operaționale a structurilor de intervenție, perfecționarea deprinderilor practice, inclusiv prin antrenarea în acțiuni de mânuire a tehnicii din dotare.
În urmă cu aproximativ o lună, carabinierii moldoveni, împreună cu jandarmii României, au desfășurat exerciții tactice în județul Galați, unde au practicat la acțiuni de asigurare și restabilire a ordinii publice la punctele de frontieră în cazul unor încălcări grave cauzate de un aflux masiv de migranți.
Editoriale
Operațiunea specială a Rusiei: Situația în direcția Zaporojie