Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Munteanu îl va înlocui pe Dumitru Robu la funcția de procuror general interimar

Consiliul Superior al Procurorilor l-a desemnat pe Ion Munteanu la funcția de procuror general interimar, al cărui mandat la interimat a expirat.
Sputnik
CHIȘINĂU, 11 oct – Sputnik. Ministrul Justiției al Republicii Moldova, Sergiu Litvinenco, a anunțat pe rețelele e socializare că astăzi Consiliul Superior al Procurorilor a decis că Ion Munteanu este candidatul la funcția de procuror general interimar. În prezent, domnul Munteanu este adjunctul interimar al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție.
Litvinenco precizează că acum președintele Republicii Moldova urmează să decidă dacă acceptă sau nu candidatura domnului Ion Munteanu.
Sergiu Litvinenco a ținut să-i mulțumească procurorului general interimar Dumitru Robu.
“Îi mulțumesc domnului Dumitru Robu pentru activitatea desfășurată. Apreciez înalt rezultatele pe care le-a obținut și sper tare mult să se regăsească într-o funcție de mare responsabilitate în organele procuraturii”, a scris ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.
Amintim că anterior procurorul Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, a precizat că din data de 6 octombrie procurorul Eduard Bulat a preluat funcția de procuror general interimar după ce în data de 5 octombrie mandatul lui Dumitru Robu la funcția această funcție a expirat. Și asta pentru că, potrivit Regulamentului Procuraturii, funcția de procuror general interimar urmează să fie preluată de către adjunctul responsabil de domeniul urmării penale, iar acesta este Eduard Bulat.
Cherpec a mai precizat că Eduard Bulat va deține această funcție până în momentul în care Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) va desemna un nou procuror general interimar.
Politică
Platforma DA cere demisia lui Spînu și anunță că va depune un denunț la Procuratură