Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pompierii au luptat 24 de ore cu flăcările de la depozitul de reciclare a deșeurilor

Pompierii au luptat 24 de ore cu flăcările de la depozitul de reciclare a deșeurilor.
Sputnik
CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Pe parcursul a 24 de ore, pompierii IGSU în comun cu angajații agentului economic și a celor din cadrul autorităților publice locale, au reușit lichidarea incendiului produs pe teritoriul uzinei de sortare a deșeurilor menajere, care a izbucnit în dimineața zilei de 9 octombrie, pe strada Uzinelor din sectorul Ciocana al capitalei.
Potrivit IGSU, pe parcursul întregii nopți s-au efectuat lucrări de acoperire a suprafeței afectate cu un start de sol, dar și stingerea flăcărilor cu apă și spumogen.
În acțiunile de lichidare a situației excepționale au fost implicați 57 de angajați ai IGSU cu 8 autospeciale de intervenție, dar și 24 de angajați din cadrul autorităților publice locale cu tehnica auxiliară în număr de 4 autocisterne, 13 autobasculante, 3 excavatoare și 2 buldozere.
„Datorită conlucrării eficiente a tuturor forțelor implicate, incendiului a fost lichidat în dimineața zilei de 10 octombrie la ora 03:46. Conform datelor IGSU, incendiul a distrus deșeurile pe o suprafață de 2250 m2, fiind afectate 3 remorci, cu deteriorarea parțială a carcaselor și copertinelor”, precizează IGSU.
Din fericire, victime nu au fost raportate.
Cauza și circumstanțele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite.
Amintim că, în dimineața zilei de duminică, 9 octombrie, un incendiu a izbucnit pe strada Uzinelor, sectorul Ciocana din capitală, unde mai multe tone de deșeuri din plastic stocate pentru reciclare au fost cuprinse de flăcări.
Societate
Detalii noi de la incendiul depozitului de reciclare a deșeurilor