Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China reacționează la declarațiile lui John Bolton

Autodenunțul lui John Bolton, fost oficial american în administrațiile Bush și Trump, cum că a participat, din funcțiile ocupate, la regizarea unor lovituri de stat în alte țări, nu putea să rămână fără reacții.
Sputnik
BUCUREȘTI, 14 iul - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, Wang Wenbin, a comentat afirmațiile făcute de John Bolton, fost consilier pe probleme de securitatea națională a SUA în timpul mandatului lui Donald Trump și George Bush Jr., spunând că nu a fost surprins.
„Nu este deloc surprinzător că un fost oficial american de rang înalt a declarat că a participat la planificarea unor lovituri de stat în diverse țări”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomației chineze, potrivit Radio China Internațional.
Wang a precizat că declarațiile lui Bolton demonstrează că intervenția în afacerile interne ale altor state și răsturnarea guvernelor altor state sunt norme de conduită ale guvernului federal american și o parte din așa numitele reguli americane, respinse de țările lumii.
Într-o emisiune live la CNN, fostul oficial american a declarat că a fost personal implicat în planificarea unor lovituri de stat în alte țări ale lumii, fără să nominalizeze un caz concret.
Economie
Ne vor inunda creditele? BERD declară Moldova o prioritate a sa absolută