Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Codul galben de alertă teroristă a fost prelungit în Transnistria

Codul galben de alertă teroristă a fost prelungit în stânga Nistrului până pe 23 iulie.
Sputnik
CHIȘINĂU, 9 iul - Sputnik. Autoritățile din stânga Nistrului au prelungit "Cod galben" de alertă teroristă până pe 23 iulie. O nouă decizie în acest sens a fost semnată ieri de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.
Amintim că "codul roșu" de amenințare teroristă a fost stabilit și instituit în regiunea transnistreană pe 26 aprilie. Potrivit autorităților din stânga Nistrului, decizia introducerii codului roșu de amenințare teroristă a prevăzut adoptarea unor măsuri suplimentare pentru asigurarea securității societății.
„Principala problemă este atacurile teroriste asupra infrastructurii și instituțiilor de stat. Au fost înregistrate trei atacuri - sediul Ministerului Securității Statului din Tiraspol, unitatea militară de lângă satul Parcani și antenele centrului de radio și televiziune din apropierea satului Maiak au fost avariate. Nivelul de pericol a fost recunoscut de membrii Consiliului de Securitate ca fiind critic”, a scris presa din regiune la 26 aprilie.
Ulterior, liderul de la Tiraspol a anunțat că "codul roșu" a fost anulat și a instituit nivelul “galben” al alertei de pericol terorist pe un termen de 15 zile.
Comisia Unificată de Control și Biroul politici pentru reintegrare au solicitat joi, 7 iulie, Tiraspolului să demonteze posturile instalate unilateral și ilegal în Zona de Securitate care împovărează și mai mult viața oamenilor din regiune.
Societate
Krasnoselski anulează codul “roșu” de alertă teroristă în Transnistria