Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Consecințele susținerii sancțiunilor anti-ruse pentru Moldova - Medvedev

Şeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei a vorbit despre consecințele pentru Moldova dacă se va alătura sancţiunilor împotriva Rusiei.
Sputnik
CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Moldova, chiar și fără a adera la Uniunea Europeană, este gata să se alăture sancțiunilor împotriva Rusiei, dar răspunsul de la Moscova nu va întârzia să apară. Acest lucru a fost declarat pe canalul Telegram de către șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev.
În opinia sa, actualele autorități moldovenești „aleargă înaintea locomotivei, încercând să-și mulțumească noilor lor stăpâni” și să se alăture sancțiunilor anti-ruse.
"Ei bine, lasă-i să încerce. Atunci pot fi 100% siguri că nu vor primi de la noi nu doar energie „scumplă" și alte resurse, ci în general nimic. Lasă-i să se bucure de sancțiuni înainte de a intra în UE", a scris Medvedev.
Anterior, președintele Parlamentului, Igor Grossu, a spus că Moldova, după ce a primit statutul de candidat la aderarea la UE, va fi obligată să susțină un nou pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei.
Politică
Ce spune președintele Parlamentului despre acordarea statutului de țară candidat la UE