Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O companie aeriană din țara noastră, certificată ca operator în România

Înființată în anul 2020 în Republica Moldova, compania aeriană low-cost HiSky a fost certificată recent ca operator aerian și în România. Ea a început deja operarea primelor zboruri pe aeroportul Otopeni din București.
Sputnik
CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. Pe piața din România a apărut o nouă companie aeriană. Este vorba despre HiSky, o companie aeriană low-cost, înființată în Republica Moldova în anul 2020.
Recent, ea a fost certificată ca operator aerian și în România.
Pasagerii din București vor putea călători cu HiSky către Timișoara și Cluj, ca și către Israel - Tel Aviv. Totodată, în vara acestui an, compania va opera mai multe zboruri charter, relatează profit.ro.
HiSky operează o flotă de cinci aeronave din familia Airbus A320, respectiv patru aeronave A320 cu 180 de locuri și o aeronavă A319 în configurație de 144 de locuri.
În acest moment, compania are peste 200 de angajați, dintre care aproape jumătate personal de zbor.
HiSky operează zboruri din București, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu Mare, Iași și Chișinău către 10 destinații din România și din Europa. Operatorul anunță, pentru sezonul de iarnă, după deschiderea hub-ului de la București, începerea deschiderea a încă 2 destinații interne, Oradea și Iași și a altor 10 destinații din Europa.
Fondatorul și directorul general al HISky este Iulian Scorpan, fost pilot și director general la Air Moldova.
Acesta a înființat HiSky la Chișinău împreună cu Victor Sulă, anterior director general adjunct al operatorului aerian de peste Prut.
Politică
Înalt oficial UE pledează pentru furtul rezervelor valutare ale unui alt stat