Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Tensiuni pe cerul Taiwanului

Situația se menține tensionată și în China. Două avioane de luptă SU-30 din Forțele Aeriene ale Armatei Chinei au pătruns în zona de identificare a apărării aeriene din regiunea separatistă Taiwan.
Sputnik
CHIȘINĂU, 1 mai - Sputnik. Aceasta ar fi a 72-a incursiune, în ultima lună de zile, a avioanelor chineze pe cerul Taiwanului, a cărui independență nu este recunoscută de China și de bună parte a comunității internaționale.
În toate situațiile, incidentele nu au escaladat în schimb de focuri. China însă a subliniat intenția sa ca mai devreme sau mai târziu să reia controlul asupra Taiwanului, care din 1949 a rămas ultimul bastion al naționaliștilor chinezi, conduși de Ceang Kai Șek, înfrânți în timpul războiului civil din
China.
Taiwanul se bucură de la fondarea sa, de susținerea militară a Statelor Unite ale Americii și de un parteneriat de securitate cu SUA, care face ca orice conflict regional să capete proporții majore.
Societate
Moldovenii vor putea de astăzi călători liber în Italia