Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comrat: Verde pentru Panglica „Sf. Gheorghe” în Găgăuzia

Adunarea Populară de la Comrat a adoptat o lege locală prin care permite utilizarea panglicii Sfântului Gheorghe în autonomia găgăuză.
Sputnik
CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Deputații Adunării Popăulare a Găgăuziei au adoptat o lege prin care permite utilizarea panglicii „Sf. Gheorghe”.
„Pe teritoriul Găgăuziei este permisă fabricarea, depozitarea și purtarea în mod liber a simbolurilor „Marii Victorii” de la 9 mai 1945 – Panglica „Sf. Gheorghe”, steagurile roșii ale Victoriei”, este precizat în proiectul de lege adoptat de deputații UTA Găgăuzia.
La fel, în școlile autonomiei vor avea loc și o serie de manifestări menite să „păstreze memoria faptelor eroice ale strămoșilor noștri care au învins fascismul și nazismul”.
Proiectul de lege a fost votat în unanimitate. Legea va intra în vigoare după ce va fi semnată de bașcanul Găgăuziei și publicată în Monitorul oficial al Găgăuziei.
Politică
Serebrian și Recean s-au întâlnit cu Krasnoselski