Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare

Fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea a fost condamnată definitiv să execute 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute
Sputnik
BUCUREȘTI, 7 apr - Sputnik. Elena Udrea a aflat astăzi că trebuie să execute condamnarea din iunie 2018, la 6 ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute. Decizia a fost dată astăzi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și este definitivă, ceea ce înseamnă că Udrea va ajunge la închisoare după 7 ani de procese, timp în care a profitat de o decizie a Curții Constituționale pentru a tergiversa dosarul.
Instanța supremă a respins, astfel, contestația în anulare formulată de fostul ministru, în procesul în care a fost apărată de Tudorel Toader. Contestația în anulare i-a fost respinsă cu majoritate de către completul de 5 judecători.
În dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, Elena Udrea a introdus căi extraordinare de atac, profitând de o decizie a Curții Constituționale.
Acum, nu mai există nicio cale de atac, astfel că Elena Udrea trebuie să execute pedeapsa.
Rusia
Moscova așteaptă rezultatele anchetei despre incidentul de la Ambasada Rusiei în București