Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Gavrilița a anunțat oficial că auditul datoriei „Moldovagaz” nu va fi gata pe 1 mai

Auditul datoriei SA „Moldovagaz” nu o să fie gata pe 1 mai deoarece nicio companie nu s-a oferit să facă acest audit.
Sputnik
CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Premierul moldovean Natalia Gavrilița a declarat miercuri în fața jurnaliștilor că până pe data de 1 mai nu va fi gata niciun fel de audit al datoriei „Moldovagaz” față de „Gazprom”.
Cauza invocată de premier este că până în prezent nicio companie internațională de audit nu s-a arătat dornică să accepta invitația guvernului de la Chișinău. Acest dezinteres total este provocat de acțiunile militare din Ucraina.
Moldova și Rusia
Gazprom și Moldova au convenit să facă un audit al datoriilor Moldovagaz
Potrivit Nataliei Gavrilița, există, totuși, tentative de atragere în acest proces a unui auditor, însă în termenul anunțat anterior e puțin probabil să fie finalizată evaluarea datoriei.
Este de menționat faptul că efectuarea acestui audit e prevăzută de contractul de livrare a gazelor în țara noastră. Care va fi efectul lipsei auditului asupra relațiilor contractuale dintre „Moldovagaz” și „Gazprom” – e o întrebare la care azi niciun expert nu se aventurează să ofere un răspuns univoc.
Politică
Spînu, despre datoriile Moldovei la Gazprom: Avem nevoie de un audit