Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Restaurantele rusești din Franţa primesc amenințări

Restaurante rusești din Franţa au primit scrisori de amenințare, în contextul în care Rusia a întreprins o operațiune militară în Ucraina în 24 februarie.
Sputnik
BUCUREŞTI, 6 mart – Sputnik. În Franţa, la Lille, în departamentul Nord, restaurantul rusesc Baba Yaga, care este condus de un rus și de un ucrainean, a primit o scrisoare anonimă de amenințări de la un „susţinător francez al democrației și al respectului pentru țările suverane”, care le-a cerut să se întoarcă în Rusia.
„Trebuie doar să părăsești Franța cât mai curând, ... pentru că prezența ta nu mai este absolut deloc dorită în Franța, Vladimir [Poutin] îți va explica de ce”, se precizează în scrisoare, prezentată de 20minutes.fr şi citată de Sputnik France.
Restaurantul a distribuit scrisoarea anonimă pe rețelele de socializare, comentând foarte scurt: „asta e tot”. Într-un comunicat de presă, Baba Yaga a insistat să-și amintească poziția sa apolitică.
„Noi gătim, fără politică. Ne dorim ca restaurantul nostru să fie o insulă a împărtășirii, deschiderii, toleranței și bunăvoinței, unde oamenii vin să se simtă bine”, scriu reprezentanţii restaurantului în comunicat.
Societate
Guvernul, despre nivelul radiației în Republica Moldova