Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Experți francezi vor evalua parametrii desfășurării misiunii în România

Un grup de experți ai Ministerului francez al Apărării vor ajunge în România pentru a studia parametrii desfășurării misiunii NATO.
Sputnik
CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Experți Ministerul Apărării din Franța vor ajunge joi în România pentru a studia parametrii posibilei desfășurări acolo a unei misiuni în cadrul NATO , a declarat ministrul francez al Apărării, Florence Parly.
“Știu că situația actuală legată de securitate provoacă îngrijorări pe flancul estic al Europei. În acest context, românii tind pe bună dreptate să-și consolideze propria securitate, deoarece tensiunile în Ucraina se acutizează. În calitate de aliați și europeni, vă înțelegem situația și vrem să vă susținem”, a declarat Parly joi, în cadrul vizitei efectuate la București.
Ea a amintit că Franța este gata în continuare să-și asume angajamentul privind desfășurare inor noi misiuni în cadrul NATO, de exemplu în România, în cazul în care Alianța va lua o astfel de decizie.
“Astăzi în România va sosi un grup de experți din cadrul ministerului meu pentru a studia parametri unei eventuale desfășurări”, a anunțat oficialul francez.
Anterior, ministrul francez al Afacerilor Interne, Jean-Yves Le Drian, i-a asigurat pe colegii săi din SUA, Marea Britanie și Germania că Franța este pregătită să realizeze noi misiuni NATO în România.
Podcasturi
Expert: Guvernul a făcut o greșeală atunci când a aprobat planul de acțiuni cu NATO