Coronavirus

Situația devine alarmantă: Se redeschid secțiile pentru pacienții cu COVID-19

Primăria Chișinău anunță că în spitalele municipale vor fi redeschise secțiile COVID-19. Asta pentru că a crescut numărul de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.
Sputnik
CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. Situația epidemică din țară devine tot mai gravă. După ce ieri, în Moldova s-a înregistrat un nou antirecord de infectări cu noul coronavirus, autoritățile din Chișinău au decis să redeschidă secțiile COVID-19 din spitalele municipale.
Astfel, vor fi activate:
60 paturi (2 secții) pentru gravide, cu forme medii și grave
30 paturi (1 secție) pentru gravide (forme ușoare) la spitalul „Sf. Treime”
150 paturi pentru adulți la Spitalul de Ftiziopneumologie.
Este de menționat faptul că în instituțiile medicale municipale sunt spitalizați și tratați pacienții de pe întreg teritoriul țării. În context, edilul-șef al Capitalei a menționat că secțiile redeschise vor permite acordarea asistenței medicale specializate unui număr sporit de pacienți.
Totodată, municipalitatea a precizat că păstrează în rezervă Departamentul COVID de la „Moldexpo”, cu o capacitate de 450 de paturi. Acestea pot fi activate în termen de 24 - 48 de ore, la necesitate.
În context, astăzi, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău urmează să se întrunească într-o nouă ședință pentru a institui noi măsuri de protecție.
Amintim că joi, 20 ianuarie, în Moldova a fost înregistrat un nou antirecord de cazuri noi de infectare de la declanșarea pandemiei în luna martie a anului 2020. Astfel, au fost anunțate 3 907 cazuri noi, după efectuarea a 15 188 de teste.
Societate
Localurile nu vor mai activa noaptea: Vezi la ce oră se vor închide