Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Renumit medic rus, despre băutură care previne atacul de cord

Un renumit medic din Federația Rusă, care este cunoscut și apreciat și de mulți moldoveni, a numit băutura care vă poate păzi de atac de cord.
Sputnik
CHIȘINĂU, 17 ian - Sputnik. Medicul și prezentatorul TV din Federația Rusă Aleksandr Measnikov afirmă că cinci căni de cafea pe zi reduc riscul de infarct. El a făcut această afirmație pe Instagram.
“Este dovedit că cafeaua (desigur, vorbim de cafeaua naturală, nu de cafea instant) este utilă pentru bolile hepatice, previne trecerea hepatitei în ciroză, și a cirozei în cancer. Prin urmare, de la trei până la cinci căni de cafea pe zi sunt absolut necesare pentru persoanele cu boli hepatice”, a menționat expertul.
Potrivit acestuia, consumul regulat al acestei băuturi reduce probabilitatea atacurilor de cord, a atacurilor de cord repetate și a aritmiilor.
La un pacient cu hipertensiune arterială, cafeaua nu provoacă o creștere suplimentară a tensiunii, cu condiția ca persoana să nu o bea pentru prima dată.
Mai devreme, Measnikov a vorbit despre pericolele consumului excesiv de produse lactate.
El a amintit că există multe lucrări științifice care vorbesc despre riscul de a dezvolta cancer de prostată din cauza laptelui.
Doctorul i-a sfătuit pe bărbați să fie mai atenți și să nu consume mai mult de 300 de mililitri de lapte pe zi.
Internațional
Nu ai mai văzut așa ceva: Orban, la tăiat porcul - Video