Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu, despre principiile soluționării conflictului transnistrean

Președintele consideră că pentru soluționarea conflictului transnistrean este nevoie de consens național, iar această soluție nu trebuie să destabilizeze țara.
Sputnik
CHIȘINĂU, 31 dec - Sputnik. Soluționarea conflictului transnistrene ar trebui să se bazeze pe principiul integrității teritoriale a Moldovei, să fie o soluție pașnică și care să nu destabilizeze Moldova. Această decizie nu trebuie să fie în detrimentul Moldovei. Declarația a fost făcută de președintele Maia Sandu în studioul postului național de radio.
Șeful statului a mai spus că autoritățile de la Chișinău vor merge anume pe aceste principii în soluționarea conflictului transnistrean.

„Soluționarea acestui conflict nu poate fi în detrimentul Republicii Moldova, a suveranității țării. Nu poate fi în detrimentul independenței de decizii, indiferent dacă vorbim de decizii de politică internă sau externă”, a mai spus Maia Sandu.

Președintele a mai menționat că pentru rezolvarea conflictului transnistrean este nevoie de un consens național pe interiorul țării, după care să obțină acordul partenerilor internaționali. Totodată, Maia Sandu a spus că nu poate fi vorba de o soluție fulger.
Politică
Maia Sandu a spus dacă l-a felicitat pe Vladimir Putin de Anul Nou