Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decizia Curții de Apel: Gheorghe Cavcaliuc, căutat în continuare pentru arest

Gheorghe Cavcaliuc continuă să fie anunțat în căutare, cu aplicarea arestului, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.
Sputnik
CHIȘINĂU, 28 dec – Sputnik. În seara zilei de luni, Curtea de Apel Chișinău a menținut încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, în baza căreia Gheorghe Cavcaliuc urmează să fie reținut și plasat în arest.
Amintim că recent Interpol a acceptat cererea de anunțare în căutare a învinuitului în cauza penală în care procurorii PCCOCS au formulat învinuirea împotriva acestuia de coordonare a fabricării dosarelor Petic, înscenarea violului, și Verbițchi, înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina.
În perioada infracțională investigată de procurori, învinuitul deținea funcția de șef adjunct în Poliția Republicii Moldova.
Decizia Curții de Apel a fost pronunțată după ce acesta a contestat aplicarea arestului preventiv, ulterior citării de prezentare la PCCOCS, pe care însă nu a onorat-o.
Societate
CNA a efectuat mai multe percheziții în această dimineață - unde au descins oamenii legii
Precizăm că pe 20 iulie liderul partidului „PACE”, Gheorghe Cavcaliuc, a fost anunțat în căutare de Procuratura raionului Sângerei pentru eschivarea de a se prezenta la organul de urmărire penală în dosarul verde de briliant.
Este de menționat faptul că la începutul verii, Cavcaliuc a plecat din țară și de atunci nu s-a mai întors. În ultima perioadă, în presă se zvonește că Gheorghe Cavcaliuc se află la Londra.