Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prima ședință de judecată în primul dosar inițiat pe numele lui Stoianoglo, amânată

Ședința de judecată în primul dosar inițiat de procurori pe numele lui Alexandr Stoianoglo a fost amânată pentru anul următor.
Sputnik
CHIȘINĂU, 27 dec – Sputnik. Prima ședință de judecată în primul dosar inițiat pe numele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, care urma să se desfășoare în data de 27 decembrie, ora 14:00, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a fost amânată.
Astfel, audierea în acest dosar va avea loc în anul următor, mai exact pe 1 martie 2022. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de avocatul lui Stoianoglo, Vasile Gafton.
„S-a amânat, într-adevăr, judecarea acestui dosar, pentru 1 martie 2022. Este vorba despre plata indemnizațiilor de eliberare către fostul șef al Procuraturii pentru Compaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale, Nicolai Chitoroagă. Era prima ședință, dar au amânat-o. Nu avem detalii, doar procurorii le cunosc”, a precizat avocatul Vasile Gafton.
Amintim, în acest dosar Stoianoglo va ajunge pe banca acuzaților fiind învinuit de exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu.
Asta după ce pe 9 decembrie, procurorul general suspendat, Alexandru Stoianoglo, a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar. Ulterior, pe numele acestuia a fost inițiat un nou dosar de urmărire penală este pe două capete de acuzare. Este vorba de încălcarea inviolabilității vieții personale și divulgarea datelor urmăririi penale.
Politică
Reacția lui Stoianoglo la noul său dosar penal: Ce spune procurorul general suspendat