Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Premieră: Pe piața din Kursk ar putea apărea produse agricole moldovenești

În premieră, producătorii moldoveni vor avea posibilitatea de ași vinde produsele agricole pe piața din regiunea Kursk, Federația Rusă. Despre aceasta a anunțat președintele Centrului Cultural Obștesc „Comunitatea moldovenilor” din regiunea Kursk, Elena Bulhac.
Sputnik
Recent, în Federația Rusă s-a desfășurat cea de-a XII-a ediție a "Forumului Civic Internațional" la care au participat mai mulți oameni de afaceri din țara noastră. Evenimentul a fost marcat prin inițierea unui șir de colaborări importante în diverse domenii, printre care se numără și cel agricol.
Potrivit coorganizatoarei Forumului Elena Bulhac, în primăvara acestui an o delegație din regiunea Kursk va efectua o vizită de lucru în raionul Ștefan-Vodă pentru a face cunoștință cu producătorii agricoli și a stabili relații de colaborare cu aceștia. Ulterior, este preconizată intensificarea procesului de export al produselor agricole din acest raion în regiunea Kursk.

"Producătorii agricoli vor avea o perioadă de probă de două luni. În acest timp, ei vor evalua situația - dacă merită sau nu să vină pe această piață. Timp de două luni, moldovenii nu vor achita nicio taxă sau impozite. Ne dorim o colaborare fructuoasă și să avem, pe lângă mere, și alte produse moldovenești pe rafturile rețelelor de magazine din Kursk", a declarat Elena Bulhac.

Amintim că "Forumul Civic Internațional" din Federația Rusă si-a desfășurat lucrările timp de trei zile, în perioada 8-10 decembrie.