Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin a discutat cu Johnson problema extinderii NATO spre Est

Putin i-a vorbit premierului britanic despre necesitatea lansării de urgență a negocierilor pentru încheierea unor acorduri care să excludă extinderea NATO spre Est.
Sputnik
CHIȘINĂU, 13 dec – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în discuția cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson, că este necesară demararea de urgență a negocierilo pentru elaborarea unor înțelegeri clare care ar exclude orice extindere a NATO spre Est, informează serviciul de presă al Kremlinului, citat de RIA Novosti.
“Vladimir Putin a declarat că este necesară lansarea de urgență a negocierilor pentru elaborarea unor acorduri internaționale care ar exclude extinderea NATO spre Est, precum și orice desfășurare în statele vecine, în primul rând în Ucraina, a armamentelor care ar putea reprezenta o amenințare pentru Rusia”, este menționat în comunicat.
"Rusia va înainta proiecte ale unor astfel de documente", precizează administrația prezidențială.
Editoriale
Vestul se teme că Putin va recrea URSS. Ar trebui să se teamă de altceva