Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul rus de Externe avertizează asupra riscurilor unor confruntări cu NATO

Viceministrul rus de Externe Serghei Reabkov, a avertizat asupra riscurilor unor confruntări cu NATO în cazul desfășurării în Europa a armelor, interzise anterior de INF.
Sputnik
CHIȘINĂU, 13 dec – Sputnik. Una dintre îngrijorările Moscovei este legată de faptul că în Europa, cu susținerea tacită a partenerilor din NATO, ar putea apărea sisteme de armamente care anterior erau interzise de tratatul INF, a declarat într-un interviu oferit agenției RIA Novosti viceministrul de Externe Serghei Reabkov.
“Adică, va fi o confruntare, va fi o nouă rundă, vor apărea astfel de mijloace și din partea noastră. Acum acestea nu sunt desfășurate, am anunțat în mod unilateral un moratoriu și îndemnăm NATO și SUA să se alăture acestui moratoriu”, a menționat el.
Lipsa unui progres în soluționarea politico-diplomatică a acestei probleme va determina ca răspunsul să fie militar și tehnico-militar, a adăugat diplomatul.

“Asigurările (…) că NATO nu intenționează să desfășoare astfel de mijloace cu focoase nucleare, nu suntem convinși în niciun fel. (...) Nu există nicio încredere în NATO în calitatea ei de alianță”, a conchis Reabkov.

Rusia
Senator rus: De ce Europa de Est se opune dialogului Rusia - NATO