Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Natalia Gavrilița a ajuns la Cotroceni: Ce a discutat cu Klaus Iohannis

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, s-a întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis.
Sputnik
CHIȘINĂU, 9 dec - Sputnik. Implementarea rapidă a acțiunilor prioritare stabilite în Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România - Republica Moldova a fost unul din subiectele abordate în cadrul discuțiilor premierului moldovean, Natalia Gavrilița, cu președintele României, Klaus Iohannis.
Documentul prevede acțiuni de susținere a integrării europene a Republicii Moldova și a procesului de reforme democratice, consolidarea comunității de limbă, istorie și cultură dintre România și Republica Moldova, asistență în dezvoltarea economică și socială a țării noastre. Acesta document a fost semnat pe data de 23 noiembrie, în cadrul vizitei președintelui Maia Sandu la București.
Discuția a avut loc la Palatul Cotroceni, în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde Gavrilița la București.
„Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România - Republica Moldova e un document important care va ghida, la nivel guvernamental, cooperarea dintre statele noastre în perioada următoare, cuprinzând obiective cât se poate de concrete”, a declarat Natalia Gavrilița.
Cei doi oficiali au apreciat dialogul politic moldo-român și extinderea colaborării în toate domeniile.
Politică
România ar putea oferi o nouă asistență financiară nerambursabilă Republicii Moldova
Premierul i-a mulțumit președintelui român pentru sprijinul substanțial care a fost acordat de-a lungul anilor țării noastre, dar și pentru solidaritatea manifestată de România față de cetățenii Republicii Moldova în lupta cu COVID-19. La fel, Gavrilița i-a mulțumit lui Iohannis pentru sprijinul în gestionarea crizei gazelor.
La rândul său, președintele Klaus Iohannis a mulțumit pentru efortul medicilor moldoveni care au muncit săptămâni la rând alături de medicii de la spitalul modular din Lipțcani.
Alte subiecte abordate de cei doi țin de proiectele comune din sectorul energetic în contextul finalizării conductei de transport al gazelor naturale Iași - Ungheni - Chișinău cu ajutorul căreia Republica Moldova va putea face pași importanți în asigurarea independenței şi securității energetice.
Politică
Când va avea loc ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României