Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a redus termenul de valabilitate a testului PCR COVID-19: Iată care este motivul

Termenul de valabilitate a testului PCR pentru coronavirus a fost redus la 48 de ore după primirea rezultatului. Decizia a fost luată în Rusia, în legătură cu apariția tulpinii omicron.
Sputnik
CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Termenul de valabilitate a testului PCR COVID-19 în Federația Rusă a fost redus de la 72 la 48 de ore. Decizia luată de șeful Rospotrebnadzor, Anna Popova, și a fost publicată pe portalul informațiilor juridice, scrie Ria Novosti.
”Termenul de valabilitate a rezultatului negativ al unui test de laborator COVID-19, realizat prin metoda reacției în lanț a polimerazei, este de 48 de ore de la momentul primirii rezultatului”, se arată în document.
Noile reglementări au fost anunțate de Popova săptămâna trecută. După cum a explicat șeful departamentului, aceste măsuri sunt asociate cu caracteristicile tulpinii omicron SARS-CoV-2: "contagiozitate crescută și capacitate potențială de a provoca un răspuns mult mai rapid al organismului".
Ea a subliniat că toate testele PCR folosite în Rusia funcționează chiar și în cazul infecției cu omicron. Cu toate acestea, Institutul Central de Cercetare de Epidemiologie din Rospotrebnadzor a dezvoltat un sistem pentru a identifica anume această versiune a SARS-CoV-2.
Amintim că acum două zile tulpina omicron a fost confirmată la doi pacienți ruși cu un test PCR pozitiv. Cei doi au sosit în Federația Rusă din Africa de Sud, a anunțat Serviciul Federal pentru Supravegherea în Domeniul Protecției Drepturilor Consumatorilor și Bunăstării Populației “Rospotrebnadzor”.
Rusia
În Rusia au fost înregistrate primele două cazuri de infecție cu tulpina Omicron
Se precizează că, în total, COVID-19 a fost depistat la zece persoane care au zburat din Africa de Sud. Tulpinile sunt încă în curs de identificare.
Astfel, toți care se întorc în Federația Rusă din Republica Africa de Sud și din țările învecinate trebuie să efectueze un test rapid la aeroport, după care sunt plasați în observatoare. Acolo persoanele sunt verificate zilnic la SARS-CoV-2. După cum a subliniat Popova, cetățenii care sosesc din țări în care a fost detectat ”omicronul”, dar cu care nu a fost reluat traficul aerian, trebuie să intre în carantină pe o perioadă de 14 zile.
Noua variantă a coronavirusului B.1.1.529 a fost descoperită în Botswana și Africa de Sud pe 20 noiembrie. Aceasta conține zeci de mutații în proteina S, de care agentul patogen are nevoie pentru a infecta celulele.
Potrivit cercetătorilor, multe dintre noile modificări ale genomului SARS-CoV-2 indică o transmisibilitate ridicată a acestei variante și rezistență la anticorpii de protecție a celor care au fost bolnavi și vaccinați, deși este prea devreme pentru a trage concluzii finale.
Probabil, B.1.1.529 s-a dezvoltat inițial la o persoană imunocompromisă - o persoană cu SIDA sau HIV.
Organizația Mondială a Sănătății a desemnat B.1.1.529 drept motiv „de îngrijorare” și l-a numit „omicron” după a 15-a literă a alfabetului grec. Experții consideră că cei care au fost deja bolnavi și vaccinați se pot infecta, iar simptomele variază de la oboseală la dureri de cap și dureri de corp.
Coronavirus
De unde vine izbăvirea de coronavirus: Ce efecte produce tulpina Omicron