Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Israelul, în pragul instituirii stării de urgență din cauza noii variante de COVID

Guvernul israelian va acționa „rapid și cu fermitate” în lupta împotriva noii variante de Covid, țara aflându-se acum „în pragul unei stări de urgenţă”, a declarat prim-ministrul Naftali Bennett.
Sputnik
CHIȘINĂU, 27 nov - Sputnik. Prim-ministrul Israelului Naftali Bennett a organizat vineri o întrunire de urgență pentru a discuta măsurile necesare, după ce, cu o zi înainte, a fost descoperit în Israel un caz de infectare cu varianta B.1.1.529, care este concentrată în prezent în sudul Africii.
Citat de Jerusalem Post, prim-ministrul a spus că Israelul se află „în pragul unei situații de urgență” și le-a cerut cetățenilor „să fie pe deplin pregătiți și să se aştepte la o muncă non-stop”.
Vineri, Bennett a scris o serie de postări pe Twitter în care a spus că „noua variantă (este) foarte contagioasă, mult mai contagioasă decât [varianta] Delta”, menționând în același timp că încă nu sunt disponibile informații complete.
Afirmând că acțiunile „rapide și ferme” rămân politica guvernului, prim-ministrul israelian a cerut tuturor persoanelor nevaccinate, atât adulți, cât și copii, să se inoculeze.
Bennett a mai spus că, deși, în urmă cu câteva săptămâni, exercițiul național Omega pentru scenariul privitor la o nouă variantă mortală ar fi putut „părea puțin deplasat”, acesta a pregătit țara pentru situația actuală. În ţară a fost înregistrat primul caz de infectare cu noua variantă, fiind vorba de o persoană sosită în Israel din Malawi, și de alte două cazuri aflate sub monitorizare.
Coronavirus
Țările europene impun restricții pentru ”cea mai periculoasă” tulpină de COVID-19
Alături de alte țări, Israelul a anunțat măsuri urgente pentru noua variantă, inclusiv trecerea pe lista roşie a Africii de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia și Eswatini și introducerea restricțiilor de călătorie, potrivit RT.
Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat îngrijorările serioase cu privire la noua variantă din cauză că a suferit mutaţii multiple, ceea ce o poate face mai rezistentă la vaccinuri decât alte tulpini.