Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova a numit condiția normalizării relațiilor dintre Rusia și SUA

Maria Zaharova a numit principala condiție pentru normalizarea relațiilor diplomatice dintre Rusia și SUA.
Sputnik
BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Normalizarea relațiilor cu SUA va fi imposibilă fără soluționarea problemei proprietăților diplomatice rusești, a declarat joi purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.
Oficialul rus a amintit că până în prezent Washingtonul nu doar nu a încercat să rezolve problema proprietăților Rusiei confiscate, dar nici nu permite accesul diplomaților ruși în scopul inspecției.
“Până în prezent nu s-a mișcat din punctul mort nici măcar chestiunea admiterii unei inspecții vizuale a clădirilor, în pofida promisiunii de a rezolva acest lucru la nivel de conducere a Departamentului de Stat al SUA”, a declarat Zaharova în cadrul unui briefing susținut astăzi.
Potrivit ei, fără o reglementare a problemei proprietăților diplomatice “este imposibilă normalizarea relațiilor bilaterale cu SUA, care sunt intoxicate de barierele și coliziunile juridice provocate de Washington”.
Editoriale
“Lovitură din două direcții”. Ce pun la cale SUA la frontierele Rusiei