Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum vor activa teatrele, sălile de concert și cinematografele din Chișinău din 1 decembrie

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a decis relaxarea unor restricții anti-COVID în Capitală.
Sputnik
CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. Din 1 decembrie, teatrele, sălile de concert și cinematografele din Capitală vor activa în regim obișnuit de lucru. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de ieri a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.
Totuși, accesul va fi permis doar cu păstrarea normelor de siguranță și cu prezentarea certificatului COVID-19. Este vorba despre prezentarea obligatorie de către cetățeni a următoarelor documente:
Certificatului (pe hârtie sau electronic), care confirmă cursul complet de vaccinare împotriva coronavirusului (valabil peste 14 zile de la administrarea ultimei doze);
Certificat medical care confirmă faptul că persoana respectivă a fost bolnavă de coronavirus în ultimele 6 luni;
Testul care confirmă prezența anticorpilor (valabil timp de trei luni din ziua eliberării);
Test rapid de diagnostic Ag SARS-Cov-2 (efectuat cu cel mult 48 de ore înainte);
Test PCR (efectuat cu cel mult 72 de ore înainte).
Amintim că, de ieri, Chișinăul a ieșit oficial din Codul Roșu de alertă epidemiologică și a fost instituit Codul Portocaliu. În acest context au fost relaxate unele măsuri de protecție și prevenire a infectării de coronavirus.
”Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău din ziua de astăzi a stabilit pe întreg teritoriul municipiului Chișinău Cod Portocaliu. Acest lucru ne permite relaxarea unor măsuri atât pentru HoReCa, cât și pentru domeniul sportiv, pentru domeniul cultural”, a declarat în ajun primarul Capitalei Ion Ceban.
Coronavirus
Alertă ”Cod Portocaliu” în Chișinău: Ce a decis Comisia municipală