Accidente

Un bătrân de 90 de ani a fost omorât cu cruzime la Soroca: Suspectul este un minor drogat

Un bătrân de 90 de ani a fost găsit mort în propria locuință. Acesta a fost omorât cu sânge rece. Poliția bănuiește că un minor s-ar face vinovat de comiterea omorului.
Sputnik
CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. A fost ucis cu cruzime. Un bătrân de 90 de ani a fost găsit mort în propria casă. Corpul neînsuflețit al acestuia a fost depistat de un vecin, care a și alertat Poliția. Crima a fost comisă în satul Ocolina, raionul Soroca.
Potrivit oamenilor legii, bătrânul ar fi fost omorât cu un obiect ascuțit, deoarece avea leziuni corporale provocate prin tăiere.
La scurt timp, Poliția a reținut un minor de 17 ani, locuitor al aceluiași sat. Pe hainele suspectului au fost depistate urme de sânge, iar în urma cercetării efectuate de polițiști, la domiciliul acestuia a fost găsit un topor, pe lama căruia au fost găsite fire de păr asemănătoare cu ale victimei.
Minorul a fost supus testului la alcoolemie, care a arătat că acesta nu a consumat băuturi alcoolice. Totuși, analiza de sânge a demonstrat că minorul a consumat droguri.
Pe acest caz a fost pornit un doar penal, iar minorul a fost reținut pentru 24 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, minorul riscă până la 20 de ani de pușcărie sau chiar detenție pe viață.
Societate
Dezvăluiri exclusive despre dublul omor din Fălești: Ce spune avocatul unui suspect
„Îndemnăm întreaga comunitate, să se implice la monitorizarea minorilor și să existe o colaborare a tuturor instituțiilor responsabile, inclusiv a reprezentanților autorităților publice, pentru a stopa fenomenul implicării minorilor la comiterea infracțiunilor, deoarece în ultima perioadă de timp, atestăm o creștere a numărului de infracțiuni comise de către minori și cu participarea acestora”, a precizat Poliția.