Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un fost deputat va ajunge pe banca acuzaților pentru îmbogățire ilicită

Un fost deputat va ajunge pe banca de acuzații pentru îmbogățire ilicită. Când va avea loc prima ședință de judecată în acest dosar.
Sputnik
CHIȘINĂU, 5 nov - Sputnik. Fostul deputat PDM Constantin Țuțu va ajunge în curând pe banca acuzaților. Acesta este învinuit de îmbogățire ilicită în perioada când a exercitat funcția de demnitate publică. Instanța de judecată a stabilit data primei ședințe în dosarul fostului deputat. Astfel, prima ședință va avea loc în data de 16 noiembrie. Dosarul va fi examinat la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.
Constantin Țuțu va ajunge pe banca de acuzații pentru îmbogățire ilicită
Anterior, Procuratura Anticorupție a anunțat că pe 2 noiembrie a expediat în instanța de judecată dosarul fostului deputat, acuzat de îmbogățire ilicită și fals în declarații.
Procurorii anticorupție au stabilit că în perioada în care Constantin Țuțu a deținut funcția de deputat, 2014-2019, ar fi efectuat cheltuieli în sume mai mari decât veniturile realizate în aceiași perioadă. Totodată, pentru a ascunde veniturile și cheltuielile reale pe care le-a făcut în acea perioadă, ei ar fi inclus date false în declarația de avere și interese personale pentru anii 2017 și 2018.
„În privința învinuitului este aplicată măsura preventivă- obligarea de a nu părăsi țara și măsura asiguratorie - sechestrul asupra bunului imobil și a mijloacelor bănești în limita sumei de 800 000 lei”, se menționează într-un comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție.
Constantin Țuțu este luptător profesionist, el practică arte marțiale kickboxing și Muay Thai. În toamna anului 2014, Constantin Țuțu a devenit membru al Partidului Democrat din Moldova, iar la alegerile parlamentare din 2014 din Republica Moldova el a fost al 13-lea pe lista candidaților PDM. Din decembrie 2014 și până în 2019, el a deținut funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în cadrul fracțiunii PDM.
Republica Moldova
Constantin Țuțu a fost reținut de CNA, dar va sta inițial o perioadă acasă: Iată motivul